Hangi bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk örgünın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, binanın kullanma dershaneı kabil faktörler tesirli olmaktadır.
Sırça yangın bapları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden mefultır ve çoğunlukla çağcıl binalarda kullanılır.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
Curcunalı, ısı ve deniz yalıtımının huzurı saf epoksi polyester elektrostatik türap pentür sistemi ile yayılma ve faziletli parlaklığa sahiptir.
Kullanılacak erkek skorsı 100 kişdüzgün aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış baplarında PUSH BAR veya PANİK Amerikan bar olmalıdır.
İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut öteki acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlamlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.
Dizayn olarak ayrımlılık göstermekle omuz omuza müşterek özellikleri, dayanıklı ve defosuz konstrüksiyonda olmalarıdır. ölçün iç baplara nazaran farklı bir yararlanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;
Kullanılan kapı fitili kucakin kötü sızdırmazlık şgeriı yoksa elan Yangın Kapısı kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz bozuk üretim sağlamlanabilir.
Şişen Contalar: Kapı ve çerçeve arasındaki bilgisizlukları kapatmak için bapnın kenarlarının çevresinde, sıcaklıklar belirli bir limitın üzerine çıktığında makroleyecek şekilde tasarlanmış şişatır conta olmalıdır.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) çizgi amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide strüktürlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki tütün, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu negatif koşulların öteki katlara geçişini karışmak yahut olabilir başüstüneğu kadar geciktirmektir.
Yangın merdiveni imalatında kesinlikle her katta, resen kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.
Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu muamelei gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır.